YEŞİLKENT ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

08.12.2012 4261

2005 yılı Şubat ayında yapımına başlanan okulumuz, 12 Eylül 2005 yılında eğitim-öğretime açıldı. Yeşilkent Belediyesi tarafından "Eğitime %100 Destek" projesi kapsamında yaptırılan okulumuz, Yeşilkent Piri Reis Anadolu Lisesi ismiyle eğitime başladı. Daha sonra Okulumuzun adı daha sonra Samsun Valiliğinin   teklifi ve Bakanlık oluruyla ismi Yeşilkent Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Samsun-Ankara kara yolu üzerinde Yeşilkent beldesinde bulunan okulumuz,  adını yerleşmiş bulunduğu beldeden almaktadır. Okulumuz İlkadım İlçesine bağlı Derecik mahallesinde bulunmaktadır. Bölgenin yüzölçümü 3500 dönümdür. Nüfusu 2100'ün üzerindedir. Doğusunda Çatalarmut, batısında Toybelen, güneyinde Kıran ve Uzgur, Kuzeyinde Beypınar ve Büyükkolpınar mahalleleri bulunmaktadır. Samsun-Ankara yolunun 9. Km'sindedir. Yerel halk tarım, hayvancılık ve inşaat sektöründe çalışmaktadır. Ilıman Karadeniz iklimi görülmektedir.

25 derslik ,5 büro bulunan okulumuzda öğrenci kapasitesi 660´tır.

Okul gündüzlüdür ve normal eğitim yapmaktadır.