Okulumuzda Rehberlik Hizmetleri

19.12.2012 4005

Rehberlik Servisinden Nasıl Yararlanabilirim?

Okulumuzun 2. katında bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisinden hafta içi her gün 9.00 – 15.00 saatleri arasında yararlanabilirsiniz.

 

Okulumuzda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti

Okulumuzda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğrencilerin kendilerini tanımasına ve anlamasına yardımcı olmakta, sorumlu ve amaçları olan bireyler olmalarını desteklemekte, onlara ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaya çalışmaktadır. Ayrıca kişisel ve sosyal, eğitsel ve meslekî yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gelişimsel ve koruyucu/önleyici rehberlik hizmetleri sunmaktadır.

Okulumuzda rehberlik servisi meslekî etik ve ilkelere bağlı kalarak veli, öğretmen ve öğrencilerle gönüllülük esasıyla iş birliği yapar. Rehberlik servisimiz öğrenci merkezli 'bireye saygı' yaklaşımı ve tarafsız bir tutumla, gizlilik içerisinde danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Rehberlik hizmetleri hedef kitlesi içerisinde her ne kadar öğrenci olduğu düşünülse de onu hayata getiren ve hazırlayan ailesi ve yakın çevresini destekleme de rehberlik çalışması içerisinde yer alır.

Öğrencilerin güvenle başvuracakları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğrenci veli ve öğretmenlere yönelik danışmanlık, yönlendirme ve izleme çalışmaları yapar. Ayrıca seminer, konferans, çalışma grupları düzenler.

 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti Olarak Hizmetlerimiz

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik olarak;bireysel,eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri gerçekleştirilmektedir.

Bireysel Psikolojik Danışma

Öğrencilerimizin kişisel problemlerinde, akademik veya psikososyal gelişim süreçleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntılarda rehberlik ve psikolojik danışma yapılmaktadır. (Öfkenize hakim olamıyorsanız, arkadaş problemi yaşıyorsanız, okula uyum sorunu yaşıyorsanız, bir konuda karar vermekte zorlanıyorsanız, kaygı yaşıyorsanız, çekingenlik yaşıyorsanız, hedef belirleme ve meslek tercihinde zorlanıyorsanız, moraliniz bozuksa, ailevi problemler yaşıyorsanız … psikolojik danışma hizmetinden yararlanabilirsiniz.)

Yapılan Rehberlik Hizmetleri (Bir öğrencinin mezun oluncaya kadar alabileceği rehberlik hizmetleri)

Okula yeni başlayan 9. sınıf ve ara kayıtla gelen öğrencilerimize okulu, sistemi, etkinlikleri tanıtıcı, eğitim sistemine uyum süreçlerini hızlandırıcı alıştırma çalışmaları yapılmaktadır.

Öğrencilerin akademik başarılarını yükseltmeye yönelik eğitsel rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

Öğrenciyi tanımaya ve öğrencinin kendisini tanımasına yönelik envanter-test-anket çalışmaları yapılmaktadır.

Öğretmenlere yönelik müşavirlik hizmeti verilmektedir.

Öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışması yapılmaktadır.(Sınav kaygısıyla başa çıkma, LYS-YGS sistemi, öfke yönetimi, ergenlik dönemi, çatışma çözme becerileri, verimli ders çalışma becerileri)

 

Veliye yönelik yapılan rehberlik hizmetleri

  • Veliyi tanıma çalışmaları
  • Anne-baba danışmanlık çalışmaları
  • Öğrencilerin gelişim süreçlerinin desteklenmeleri için velilerle bire bir görüşmelerin yapılması
  • Okul sistemini tanımaya yönelik çalışmalar
  • Okul-Aile  iş birliği

Yeşilkent Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi