2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TARİHLERİ

2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV TARİHLERİ

2023 -2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. ortak Sınavları 25.03.203-04.04.2024 tarihleri arasında aşağıda yer alan çizelge doğrultusunda yapılacaktır.

14.03.2024 391

14-03-2024

YEŞİLKENT ANADOLU LİSESİ

 SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Her öğrenci önceden ilan edilen sınav salonunda ve oturma düzeninde gösterilen sıra numarasında sınava girmek zorundadır. Öğrencilerin belirlenen düzende oturmasından gözetmen öğretmen birinci derecede sorumludur.

2. Öğrenciler silgi, kalem vb. kişisel eşya değişimi yapmayacaklardır.

3. Sınavı biten öğrencilerin sınavdan çıkmasına asla izin verilmeyecektir. Hangi nedenle olursa olsun, sınavdan erken ayrılan öğrenciler, sınava tekrar alınmayacaklardır.

4. Okulda olduğu halde sınava girmeyen öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılacaktır. Bu öğrenciler telafi sınavlarına giremeyecekleri gibi sınav sonuçları da e-okul sistemine G(Girmedi) olarak  işlenecektir.

5. Sınav başlamadan önce her öğrenci, cep telefonunu, bluetooth kulaklık ve akıllı saat kapalı bir şekilde gözetmen öğretmene teslim etmek zorundadır. Sınav esnasında bu aygıtlar ile yakalanan öğrenciler (telefonu kapalı olsa dahi) hakkında disiplin işlemi yapılacak olup, sınavı K(Kopya) olarak değerlendirilecektir.

6. Sınav başlangıcından itibaren öğrenciler gözetmen öğretmenlerin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar.

7. Öğrenciler sınavda oturdukları sıraların üzerinde sınavla ilgili olabileceği düşünülen yazıları temizlemek, varsa çanta ve ders notlarını (açık düzen sınavlar hariç) sıranın üzerinden ve altından kaldırmakla yükümlüdür. Bu konuda sorumluluk tamamen öğrencilere aittir.

8. Sınav esnasında uyarılara rağmen düzeni bozucu davranışları sürdüren veya sınav esnasında kopya çeken veya çekmeye yeltenen öğrencilerin bu durumları görevli öğretmen tarafından tutulacak bir tutanak ile belgelenecek ve haklarında MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre işlem başlatılacaktır.

9. Sınava giremeyen öğrencilerimizin velileri mazeretlerini 5 (beş) iş günü içinde okula bildirmekle yükümlüdür. Geçerli mazereti olmayan ve mazeretini (sağlık raporu, ölüm, düğün, seyahat, ilgili makamlarca onaylı etkinliklere katılım vb.) belgelendiremeyen öğrenciler kesinlikle telafi sınavlarına giremeyeceklerdir. Bu öğrencilerin sınav sonuçları da e-okul sistemine G(Girmedi) olarak işlenecektir.

10. İlgili öğretmenler sınav evraklarını sınav başlamadan en geç 5 dk. önce teslim alacaklardır.